Maandagmiddag werden de 30 chauffeurs van de Minder Mobielen Centrale van Westerlo gevierd omdat hun werking al 20 jaar bestaat. In Lokaal Dienstencentrum TerHarte kregen de chauffeurs een attentie uit handen van OCMW-voorzitter Kristof Welters, om daarna in het nieuwe sociaal dorpsrestaurant te genieten van een lekkere maaltijd.

Elke chauffeur kreeg ook een fluo hesje. Dat verhoogt de veiligheid bij het helpen in- en uitstappen van de klanten.

"165 gebruikers uit onze gemeente die wat minder goed te been zijn geraken toch overal waar ze moeten zijn. Daar zorgen onze 30 vrijwillige chauffeurs voor, en dat al twintig jaar!" zegt een fiere OCMW-voorzitter Kristof Welters. "Onze vrijwilligers werken in alle stilte, met een groot hart voor de gebruikers. Zij zijn niet alleen chauffeur, maar ook een luisterend oor," vervolgt Welters.

Chauffeurs welkom

Het OCMW-bestuur zette maandag de chauffeurs in de bloemetjes voor hun belangeloze inzet. Het Westelse OCMW is trouwens constant op zoek naar nieuwe vrijwillige chauffeurs. De dankbaarheid en waardering die elke chauffeur van klanten krijgt is erg groot! Wie zin heeft, kan contact opnemen met het OCMW van Westerlo (014/53.87.87).

In totaal zijn er 150 vrijwilligers actief bij het OCMW, waarvan dus 30 bij de Minder mobielen Centrale.